Gaza-forhandlingene fortsetter i Egypt

En Hamas-delegasjon ventes å fortsette forhandlingene med meklere fra Qatar, Egypt og USA om en våpenhvile for Gazastripen og løslatelse av gisler. Samtalene startet i går uten at Israel var til stede.

Opposisjonen demonstrerer i Ungarn

I dag har opposisjonen i Ungarn planlagt en demonstrasjon mot regjeringen i landets nest største by, Debrecen. Advokaten og opposisjonspolitikeren Peter Magyar, som er en av statsminister Viktor Orbans sterkeste kritikere, står bak.

Eurovision-uken starter

Eurovision-uken innledes i Malmö med at alle artistene går på den såkalte turkise løperen og deltar på åpningsfest. Semifinalene går av stabelen tirsdag og torsdag, før selve finalen holdes lørdag.

Sørafrikansk gransking av dødsbrann

En endelig granskingsrapport om brannen som krevde 77 menneskeliv i Johannesburg i august i fjor, skal offentliggjøres. Ifølge sørafrikanske medier var det et tomt bygg som var blitt tatt i bruk av hjemløse som brant. Blant de døde var flere barn. Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket brannen.

Liverpool møter Tottenham i London

Tre kamper spilles i Premier League i dag, blant dem oppgjøret mellom Tottenham og Liverpool i London. Liverpool har allerede sikret seg en plass i mesterligaen neste sesong, mens Tottenham bør vinne om de fortsatt skal være med i kampen om den siste plassen. Aston Villa, som for øyeblikket ligger på fjerdeplassen som gir mesterligabillett, spiller borte mot Brighton. Også oppgjøret West Ham – Chelsea spilles i dag.

Maanums Arsenal møter serieleder City

Frida Maanums Arsenal spiller i dag borte mot serieleder Manchester City. Begge lagene er allerede sikret mesterligaspill neste sesong – sammen med serietoer Chelsea. Manchester United og Liverpool, som ligger på plassene bak Arsenal, møtes i Liverpool. Øvrige kamper i dag: West Ham – Leicester og Chelsea – Bristol City.