«Det er med stor sorg Lillehammer Ishockeyklubb i dag har mottatt budskapet om Alexander Reichenbergs bortgang», heter det. Nyheten publiseres i samråd med de pårørende.

«Hvil i fred, nr. 61. Du vil alltid bli husket som en artist», heter det i meldingen fra Lillehammer-klubben.

– Det er bare ufattelig trist. Akkurat nå er det bare et stort sjokk. Mine tanker går til familien hans og de som sto ham nærmest. Han var et stort hockeytalent og en stor gledesspreder. Det var aldri kjedelig rundt Reich, melder Alexander Bonsaksen til VG.

Ishockeypresident Tage Pettersen sier til VG at det er «en uvirkelig beskjed å få».

Reichenberg i aksjon for Norge mot Latvia i VM i 2019. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB

«Alexander har vært en av Lillehammers største profiler gjennom tidende, med en stor internasjonal karriere som proff i Tsjekkia, Sverige og Østerrike. Han har også landskamper for Norge fra U18 til A-landslaget og representerte Norge under OL i Pyeongchang i 2018», skriver Lillehammer IK.

Reichenberg har spilt for klubber som Sparta Praha og Färjestad i sin karriere.

Han returnerte til moderklubben Lillehammer høsten 2021 etter opphold i utenlandske og norske eliteklubber.

Reichenberg noterte hele 44 poeng i den norske grunnserien sist sesong.

– Etter den gode sesongen, som nettopp er avsluttet, fikk Alexander velfortjent oppmerksomhet fra flere store klubber i Norge og utlandet. Selvsagt lå det også et tilbud fra moderklubben på bordet, og han ønsket å bruke tid på å vurdere et nytt profftilbud i utlandet opp mot et godt liv med jobb, klubbspill og tilhørigheten til venner og kollegaer på Lillehammer, sier klubben på sine hjemmesider.

Nitten.no skrev før helgen at Reichenberg hadde snakket med Vålerenga og opplever interesse fra Danmark, Slovakia, Østerrike og Frankrike:

– Det er fint å ha mulighetene, men det må føles riktig, sa han selv.

– Jeg hadde en fin sesong så det er naturlig at noen viser interesse.

Reichenbergs mangeårige lagkamerat Stein Tore Bakken har nettopp mottatt den triste nyheten da VG snakker med ham:

– Det var alltid artige meldinger og morsomheter rundt ham. Aldri et kjedelig øyeblikk med Alex!

– Dessuten var han en veldig god ishockeyspiller. Dette er et stort tap både for familie, venner og lagkamerater. Han var kort sagt en fin type, sier Bakken.

Ishockeypresident Tage Pettersen sender denne meldingen til VG:

– Dette var en ufattelig trist og uvirkelig beskjed å få. Alexander var en ishockeyspiller i sin beste alder og har bidratt på klubb og landslag i mange år. Det er mange som har fått gleden av å være rundt han i disse årene. Ishockeyforbundets og mine tanker går i kveld til hans nærmeste familie, venner og de mange lagkameratene han har hatt rundt seg i sin karriere.

Lillehammer IKs styreleder Per Olav Andersen sier til VG:

– Dette er en fryktelig trist og tung søndag for alle som er glad i ishockey og alle som selvsagt er berørt av dette. Våre tanker går til de nærmeste pårørende, og vi vil selvsagt også følge opp våre egne spillere.