– Det som er tydelig, er at han respekteres av alle rundt ham. Siden han leder gjennom eksempelets makt, er det han som setter tonen. Gjennom samtaler jeg har hatt med folk i klubben, fremstår han veldig jordnær og normal, sier journalist Art de Roche i The Athletic.

Etter 5–0-seieren over Chelsea 23. april sa manager Mikel Arteta at «alle i klubben elsker Martin».

De som følger klubben tettest, forklarer det mye med det han gjør i klubbens kulisser.

– Han har ikke noe imot å spise lunsj med de «normale», ikke-spillende ansatte i klubben. Det er ikke vanlig blant fotballspillere. At han verdsetter alle rundt ham, ikke bare fotballspillere, settes veldig høyt – og trolig én av grunnene til at Mikel (Arteta) så ham som en mulig kaptein, sier de Roche.

– Alle i klubben snakker om det: Om hvor hjelpsom, til stede og åpen han er. Det er åpenbart at han er intelligent i kommunikasjonen sin, sier Sam Dean i The Telegraph.

Begge peker på at mange på utsiden av klubben ble overrasket da nordmannen ble utnevnt til kaptein sommeren 2022.

Nå er det ikke mange som lurer, lenger: Arsenal utfordrer om tittelen for andre år på rad og Ødegaard er en nøkkelbrikke. Han kom på fjerdeplass da årets spiller ble kåret av britiske fotballjournalister.

Mye er også mulig å se med det blotte øyet, som hans arbeidsmoral og tekniske briljans på banen.

Supporterne satte også virkelig pris på dette grepet han gjorde da de møtte Bournemouth i oktober:

Her hadde Ødegaard allerede scoret ett mål på straffe og Bukayo Saka gjorde seg klar til å ta et nytt straffespark.

Da gikk nordmannen bort til sin engelske lagkamerat. Tilsynelatende ble de enige om at Kai Havertz skulle få ballen.

Tyskeren hadde slitt etter overgangen fra Chelsea, men scoret på straffesparket og et halvt år senere har han virkelig vokst inn i laget.

Mer Havertz - følg med på hva han gjør etter dette målet mot Chelsea:

– Han har vokst inn i lederrollen. Det er ikke alltid han som slår i dører og skriker høyt, han er mye mer avmålt. Når han snakker, hører folk – det er et godt tegn på posisjonen han har, sier Sam Dean i The Telegraph.

Også da Frida Maanum kollapset på banen og startet med en krevende vei tilbake, tok Ødegaard ansvar.

Fra klubben får VG bekreftet at Ødegaard tok kontakt og initiativ til å møtes. Han fulgte henne opp på veien tilbake på banen.

Kanskje det er kombinasjonen av disse tingene som gjør at Arteta sier «alle elsker Martin». Det tror i alle fall kjennerne VG har pratet med.

Arsenal topper tabellen, men Manchester City har likevel tittelen i egne hender om de vinner alle sine kamper. Lørdag venter Bournemouth hjemme klokken 13.30.